dimecres, 12 de maig del 2010

Sant Jordi 2010

La Diada de Sant Jordi ha estat plena d´activitats culturals on tot l´alumnat del centre hi ha participat i s´hi ha implicat. El Departament de català ha fet un homenatge a Salvador Espriu pel cinquentenari de la seva mort; els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d´ESO han realitzat murals, pòsters, cal.ligrames, auques, muntatge de fotos, lletres i collages de poemes.





També el departament de clàssiques ha volgut participar en un mural sobre Salvador Espriu realitzat pels alumnes de 1r de batxillerat.El departament d´educació visual i plàstica ha col.laborat en la decoració del vestíbul i en la realització del retrat de Salvador Espriu. Paral.lelament, el departament de castellà ha fet un homenatge a la figura de Miguel Hernández pel centenari de la seva mort realitzant murals explicatius de la seva vida i obra. També cal destacar l´exposició de còmics a càrrec dels alumnes de 3r d´ESO i els autoretrats dels alumnes de 2n d´ESO. A la Biblioteca s´hi han exposat els treballs de recerca dels alumnes de 2n de batxillerat i les exposicions sobre Miguel Hernández i Salvador Espriu i un muntatge audiovisual sobre Salvador Espriu. Al llarg del mes d´abril s´ha fet el bookcrossing o intercanvi de llibres entre els alumnes.

Les Activitats del dia de Sant Jordi han estat diverses i variades. Els alumnes de 1r d´ESO han realizat una Impro-Show; Jocs de Taula a la biblioteca; música electrònica, amb certs problemes tècnics del directe; lliurament de premis literaris de català i castellà; recital i concert poètic en homenatge a Salvador Espriu a càrrec d´alumnes de 4t d´ESO, 1r i 2n de batxillerat; lliurament de premis cangur, fem mat, ambientació sant jordi i còmics; exhibicions de Hip Hop i un espectacle de dansa contemporània a càrrec d´alumnes de l´ESO i batxillerat; la votació del concurs d´aforismes de sant cugat i la venda de pastissos,begudes i llibres de 2a mà a càrrec dels alumnes de 4t d´ESO pro-viatge a Itàlia





Agraeixo a tot l´alumnat i professorat que hi ha col.laborat, però especialment: A la Rosa Ramos per l´organització de les exposicions de català i el recital poètic; a l ´Anna Miró pel taller de teatre; a la Rosa Ferrer i l´Emma Lorán per la col.laboració en les exposicions; a l´Anna Castellví per la seva participació en el muntatge de les lletres del poema; a la Teresa Cervelló pels jocs de taula; a l´Isabel Ruiz pels murals de castellà; al Joan Artigas per la seva participació com a intèrpret, al Pau Doménech pels arranjaments musicals; al Dídac Expósito pel disseny dels diplomes dels premis, a la Maribel Garrigosa pel muntage fotogràfic i al Joan Carles Montserrat com a tècnic de so. També a l´alumne Oriol Martín per estar enganxat en tot moment a la seva càmera de video i als presentadors de l´acte, l´Héctor Martínez, el Pol Picas i el Gleb Gusev per la seva magnífica posada en escena i simpatia.


Mª Alba Cortadellas
Coordinadora d´Activitats